Megjelent az októberi Nők Lapja Konhya magazin, melyben találtok tőlem egy heti menüt és jó néhány édes és sós palacsinta receptet. Az egyik édes variációt meg is mutatom kedvcsinálónak :)
Zserbós palacsintatorta
Hozzávalók a palacsintához:
- 80 dkg liszt
- 8 tojás
- 15 dkg darált dió
- 6 dl tej
- 6 dl víz
- só
- olaj a sütéshez
- 1 zacskó sütőpor
A töltelékhez:
- 30 dkg darált dió
- 50 g kakaópor
- 50 g porcukor
- 2-3 dl sárgabaracklekvár
- 15 dkg étcsokoládé
- Dekoráláshoz egész dió szemek
Elkészítése:
A tojásokat összekeverjük, hozzáadjuk a folyadék felét és az összes lisztet, a sütőport majd az egészet csomómentesre keverjük.
Ezután adagoljuk hozzá a többi folyadékot és addig keverjük, amíg homogén, tejszínnél picit sűrűbb masszát nem kapunk. A palacsintákat megolajozott palacsinta sütőben megsütjük.
A kakaóport összekeverjük a porcukorral.
A torta összeállításához lerakunk egy palacsintát, megkenjük lekvárral, ráhelyezünk egy másik palacsintát, megkenjük cukrozott kakaóporral, ráhelyezünk egy harmadik palacsintát, megszórjuk darált dióval. Így járunk el, amíg el nem fog az összes palacsintánk.
Ekkor az étcsokoládét mikróban vagy vízgőz felett felmelegítjük és ráöntjük a tortára. Dióval dekoráljuk. Azonnal tálaljuk.
A recept és a fotó a Central Média tulajondát is képezi! Felhasználása jogi következményeket von maga után.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.